5 продуктів, які викликають неприємний запах тіла

Дізнайтеся, які популярні продукти здатні зіпсувати запах вашого тіла.

З’їдені продукти безпосередньо впливають на запах поту, передає Ukr.Media. Особливо небезпечні червоне м’ясо, помідори і не тільки.

Помідори

Каротиноїди і терпени, які містяться в помідорах, здатні посилювати запах поту. Так що помірність при вживанні томатів не зашкодить. Рекомендована норма – не більше чотирьох помідорів в день.

Червоне м’ясо

Повільно переварюючи в шлунку і кишечнику, м’ясо задіює цілий ряд травних ензимів і реагентів. Продукти його розщеплення всмоктуються кишечником, потрапляють в кров і піт. Змішуючись з бактеріями, вони підсилюють запах тіла.

Молоко

В деяких випадках з-за неправильного метаболізму після молока піт пахне капустою, а коли організм не може розщепити лейцин, ізолейцин і валін, що входять в молочні продукти, біологічні рідини людини пахнуть кленовим сиропом.

Алкоголь

В організмі спирт перетворюється в оцтову кислоту, а потім виділяється через пори. Чим більше коктейлів ви випили напередодні, тим довше збережеться різкий запах тіла.

Спеції

Деякі спеції, начебто каррі і куміна, містять сірку, яка безпосередньо впливає на виділення з шкірних пір. Потрапляючи в кров, вона виходить назовні разом з диханням і потім, надаючи тілу специфічний кислий запах.